Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spaghetti alla carbonara

2008.07.13

Hozzávalók 2 főre: 20 dkg spaghetti (vagy bucatini), 2 tojás, 10 dkg húsos szalonna (eredetileg guancial de maiale, ami nem füstölt, én ennek hinyában kolozsvárival készítem), 2 kiskanál reszelt parmezán/grana padano, 2 kiskanál reszelt pecorino, só, bors, 1 gerezd fokhagyma

1. A felkockázott szalonnát megsütöm, a fokhagymagerezdet egészben hagyva vele sütöm, majd ezt eldobom (megeszem)
2. Tésztát sós vízben kifőzöm
3. A felvert tojásokat a sajtokkal elkeverem, enyhén sózom, bőven borsozom. 1 evőkanálnyi főzővizet teszek hozzá
4. A leszűrt tésztát elkeverem a tojással és a szalonnával. Borssal, sajttal tálalom.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

darken84@freemail.hu

(Tünde, 2009.08.11 17:49)

Szia!

Ne haragudj, hogy zavarlak, de tudod, ez a recept nem az igazi spagetti carbonara!
A spagetti carbonara az simán egy tejszínes, szalonnás, petrezselyemzöldes tészta! Se tojás, se fokhagyma nem kell bele!!!! A lényege hogy jó tejszínes-szaftos legyen!