Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejfölös-szalonnás pizza

2008.07.13

Hozzávalók két 30 centis pizzához:
2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 25 dkg liszt, csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj, 1 doboz 12%-os tejföl, 8 szelet bacon,2 hagyma
2 szelet sonka, mozzarella
Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. 0,75 dl langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést. Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, és hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig. Add hozzá a sót és az olajat, és dagassz rugalmas tésztát. Ezt csinálhatod robotgéppel is, de kézzel az igazi. Közben önts hozzá 0,75 dl vizet. A tésztát hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át erősen, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek.
A tejfölt kicsit sózd meg, majd a kinyújtott, kerekre formázott tésztát kend meg vele. A bacont és a sonkát aprítsd fel, a hagymát karikázd vagy kockázd fel. Mindet szórd a pizzára, majd fektess az egészre mozzarellát. Előmelegített, közepesen forró sütőben süsd tíz percig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.