Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pizzatészta

2008.07.13

Elkészítés és sütés : 15 perc
25 dkg liszt, 1/2 dl olaj, 2 dl langyos víz, egy csipet só és 2 dkg élesztő
Keverjük el az élesztőt langyos vízben, adjunk hozzá 1 kanál lisztet, hagyjuk 10 percig kelni.
A lisztet a sóval egy mély tálba öntjük, mélyedést formálunk a közepébe, ebbe kerül az élesztő és az olaj. Jól keverjük el az egészet, gyúrjuk kb.10 percen át, amíg sima és ruganyos nem lesz. Ha kész, hagyjuk a kilisztezett tálban pihenni, konyharuhával letakarva kb. 25 °C-os hőmérsékleten. A kétszeresére kell megkelnie.
Kilisztezett deszkán 2 cm vastag korongformára formázzuk, majd megrakjuk a hozzávalókkal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.