Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Toszkán paradicsomleves

2008.07.13

Hozzávalók 4 főre: 16 vastag szelet száraz bagett (vagy másmilyen fehérkenyér, nálam most épp bagett száradt kőkeménnyé), 7 dl paradicsomszósz, 1 nagy csokor bazsalikom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerez fokhagyma, só, bors, olaj, parmezán

1. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát lekaparom és a felét a hagymával együtt olajon egy kicsit megfonnyasztom
2. Hozzáadom a paradicsomlevet, ha túl sűrű, vízzel vagy húslével (ha van) felöntöm
3. Sózom, borsozom, sok-sok bazsalikommal és a megmaradt fokhagymával ízesítem
4. Tálalásnál tányérokba teszem a kenyereket, meglocsolom őket olajjal, megszórom bazsalikommal, és parmezánnal, majd a levest rászedem. Pár perc alatt a kenyerek teljesen megszívják magukat, és a lé eltűnik .

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.