Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pizzapárnák

2008.07.20

Olaszországban kedvelt előétel ez a fogás; egy kis sóval meghintve, esetleg egy szelet sonkával fogyasztják.

Hozzávalók
az alaptésztához:
• 50 dkg liszt
• 2,5 dl víz
• 2 dkg élesztő
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsolom egy kis vízben, amit előzőleg langyosra melegítettem. Ezt összekeverem a liszttel, amit előzőleg átszitáltam és megsóztam, majd jöhet a maradék víz és az olívaolaj. Jól átgyúrom az egészet. Amikor a tésztám már szép fényes és kezd hólyagosodni, egy tálba teszem, tetejét kevés liszttel megszórom, majd egy ruhával letakarva kelesztem. Egy óra múlva, amikor a tészta majdnem a háromszorosára duzzadt, kiborítom a deszkára és átgyúrom. Utána következik a második kelesztés, ez a titka az egésznek! Ez már gyorsabban megy. Ha megint jól felduzzadt, jöhet a formázás. Négy egyenlő kupacra osztom a megkelt tésztát, és nekilátok (szigorúan csak kézzel!) nyújtani. A pizzapárnácskákat nem hagyományos köralakúra készítem, hanem kis négyszögeket vágok le az egy centiméter vastagságú alaptésztából. Ezeket a kockákat aztán kisütöm forró olajban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.