Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Panna Cotta

2008.07.20

Hozzávalók 6 formához: 4 dl 30 %-os tejszín, 2 dl 3,6-os, nem UHT tej, 5 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 4 lap zselatin

1. Kikapargatom a vaníliából a szemeket, a tejhez rakom a rúddal együtt és forralom pár percig
2. Hozzáöntöm a tejszínt, egyszer felforralom
3. Ha felforrt lezárom alatta a gázt és hozzáadom a zselatinlapokat, kevergetem, amíg felolvadnak. (legközelebb 3,5 illetve 3 lappal próbálom ki)
4. Kicsit hűtöm, közben néha megkeverem, majd formákba öntöm, és a hűtőbe teszem 4-5 órára

Ha tálalás előtt a formák alját forró vízbe mártom, könnyen kicsusszannak belőle. Karamellkrém, gyümölcsszósz illik hozzá.
 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.