Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyömbéres trüffel

2008.07.13

Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (minimum 60%), 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 4 púpozott kiskanál frissen reszelt gyömbér

1. A csokit vízfürdőben megolvasztom, a vajat és a tejszínt külön-külön habosra keverem, hozzáadom a csokihoz.
2. Ízlés szerinti gyömbérrel ízesítem. Én jó sokat tettem bele, mert nagyon passzolt a csokihoz.
3. A masszát egy éjszakára a hűtőbe teszem egy lefóliázott tálra. (kb 2 cm magas „csokiszeletet” öntöttem belőle)
4. Másnap felkockázom a megdermedt masszát és vizes kézzel goylókat formázok, ezeket kakaóporban meghempergetem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.