Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Citromkrémes máktorta

2008.07.26

Hozzávalók: tortához: 25 dkg darált mák, egy evőkanál liszt (szerintem el is hagyható), 3 dl tejszín, 15 dkg kristálycukor, 3 tojás
Citromkrém: 4 tojássárgája, 5 dl tej, cukor, citromlé, reszelt citromhéj

1. A hozzávalókat összekeverem: előbb a mákot a cukrot és a lisztet, szintén külön a tejszínt és a tojást, majd összeöntöm őket
2. Kivajazott, liszetzett tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütöm
3. A tojásokat elkeverem cukorral, felöntöm tejjel
4. vízfürdő felett besűrítem, közben belszórom a citromhéjat és citromlével ízesítem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.